sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Ajatus lähtemisestä

Innoistuin kielimatkoista ekan kerran joskus vitosluokalla, kun meidän postilaatikkoon tipahti EFn esite. Selasin sen läpi kymmeniä kertoja ja fantasioin kaikista kivoista kohteista. Olin kuitenkin vielä aika pieni, joten eiväthän vanhemmat mua sinne päästäneet.


Seuraavan kerran muistin taas kielimatkat, kun kuudennella luokalla kaverini kertoi haaveilevansa Lontoon matkasta EFn kautta. Silloin minäkin olisin lähtenyt hänen kanssaan, mutta matka kaatui taas siihen että vanhemmat eivät taaskaan oikein lämmenneet ajatukselle. En tämän jälkeen jaksanut enää edes kysellä kielimatkoista.

 
Kuitenkin sitten tänä kesänä, taas EF-esitteen inspiroimana alkoi kielimatkahössötys taas. Joka ilta luin blogeja, katsoin videoita ja aina muistin kertoa äitille kuinka hieno juttu matkalle pääseminen olisi. Oon aina tykännyt englannista ja pärjään siinä aika hyvin koulussa, mutta ehdottomasti haluan oppia puhumaan sitä kieltä sujuvammin ja laajentaa sanavarastoa. En kuitenkaan ikimaailmassa olisi uskonut oikeasti pääseväni Maltalle kolmen viikon matkalle, mutta tässä sitä ollaan. Varattiin syyskuussa mun kielimatka, ja en voisi olla kiitollisempi. Mun blogista löytyy muuten mm. rahansäästöä ja vanhempien suostuttelua koskevat postaukset, jotka kannataa katsoa!


Kun innostus lähtemisestä tulee, kannattaa tosiaan lukea mahdollisimman paljon blogeja (niitä kyllä riittää) ja katsoa videoita muiden kielimatkakokemuksista. Jos olet lukenut EFn esitteen, mutta et vaan osaa päättää kohdetta, etsi tietoa vaikka kolmesta kiinnostavimmasta kohteesta. Sitten kannattaa miettiä missä on eniten sulle tärkeitä ominaisuuksia ja mikä tuntuu kaikista eniten omalta. EFn kohteista löytyy ihan varmasti jokaiselle mieluinen. 
Ei myöskään kannata lannistua, vaikka kukaan kaverisi ei olisi lähtemässä mukaasi. On kyllä tosi hienoa jos saat jonkun ystävistäsi mukaan, mutta yksin lähteminen ei ole yhtään huonompi vaihtoehto. Saat 100% varmasti kavereita jos vaan olet avoin ja kiinnostunut tutustumaan uusiin ihmisiin. 


- Isa (kik isamandas, saa tulla juttelemaan kielimatkoista!)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti