sunnuntai 22. marraskuuta 2015

HOMESTAY PROS&CONS

Tein jo aikaisemmin samankaltaisen postauksen asuntoloista. Kuten siinä postauksessa jo kerroin, minullahan ei itselläni ole kokemusta kummastakaan majoitusvaihtoehdosta joten nämä tiedot ovat internetistä ja muilta ihmisiltä.

PROS +

Halvempi kuin asuntola. Isäntäperhe on huomattavasti huokeampi kuin asuntola. Sen lisäksi että varatessasi joudut maksamaan vähemmän, saat isäntäperheestäsi välipalat yms. = ei tarvitse ostaa niitä itse, toisin kuin asuntolassa. 
Opit kulttuuria enemmän. Seuratessasi perheen arkea, opit väistämättä maltalaista kulttuuria.
Kielitaitosi kehittyy vielä lisää. Kun keskustelet hostfamilysi ja mahdollisten kansainvälisten kämppistesi kanssa, kielesi vahvistuu vielä enemmän. (Asuntolassakin sinulla voi olla ulkomailta kämppiksiä)
Voit pitää yhteyttä hosteihisi pitkään vielä matkan jälkeenkin. Onhan se siistiä kun on ulkomaalainen ystäväperhe!


CONS -

Riski. Isäntäperhe voi olla tosi kiva tai sitten ei niin mukava. Voit kyllä tietenkin vaihtaa perhettäsi jos ette tule toimeen, mutta olisihan se kiva heti saada hyvä perhe. Onneksi valtaosta EFn valitsemista isäntäperheistä on päteviä!
Sijainti saattaa heittää. Vaikka pyritään valitsemaan perhe koulun läheisyydestä, joskus perheesi saattaa olla hieman kaukana.

Mulla ei ole oikeaa mielipidettä että kumpi on parempi, isäntäperhe vai asuntola. Valitsin asuntolan sen takia kun olin lähdössä yksin, ja pelkäsin olla aivan vieraan perheen kanssa samassa talossa. Ei minua haittaisi majoittua isäntäperheessäkään enää, molemmat ovat mun mielestä hyviä vaihtoehtoja.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti