sunnuntai 22. marraskuuta 2015

AMBASSADOR

EF-ambassador. Moni kielimatkan varannut tietää tämän sanan. Mitä se tarkoittaa? Kuka voi alkaa ambassadoriksi? Mitä siitä saa?

Eli siis ambassadorit periaatteessa levittävät tietoa EF'stä juuri esimerkiksi blogien kautta. Ambassador-tehtäviin kuuluu myös halutessaan foorumeille kirjoittelu ja siellä ihmisten auttaminen, kouluissa esitelmien pitäminen ja julisteiden pystyttäminen ympäri kaupunkia. Nämä työt ovat siis 100% vapaaehtoisia, mitään ei ole pakko tehdä.


Töistä on kuitenkin paljon hyötyä EFn lisäki myös itse ambassadorille. Toukokuun lopussa me lunastetaan ambassadorpisteillänme palkinnot. Näihin palkintoihin kuuluu mm. lahjakortteja, älylaitteita, jopa 500€ alennus matkasta, GoPro-kamera sekä ilmaisia kielimatkoja.
Palkinnot ovat ainakin mun mielestä tosi houkuttelevia, joten ei yhtään haittaa tehdä näitä hommia. Juuri tän blogin kirjoittaminen on hyvää ajanvietettä, ja olen myös suunnitellut mm. meneväni puhumaan alakouluun kielimatkoista. 


Kenestä voi tulla ambassador? Eli siis mun käsittääkseni tämä käytäntö on nyt muuttunut, sillä ennen vasta matkan jälkeen pystyis liittymään tähän toimintaan, mutta nykyään voit alkaa periaatteessa heti matkasi varaamisen jälkeen, kuten minäkin aloin. Olen tietysti vähän puolueellinen, mutta mun mielestä näin on parempi. On just tosi kiva saada se mahdollinen alennus matkasta, ja nyt kun isommalla määrällä ihmisiä on mahdollisuus alkaa ambassadoriksi, lisää ihmisiä saa kuulla EFstä ja miettiä kielimatkalle lähtemistä.


Miten ambassadoriksi päästään? Se on oikeasti tosi helppoa. MyEF sivun kautta tämä käy tosi kätevästi. Liittymisesi jälkeen sinun pitäisi saada sähköpostiisi manuaali, missä kerrotaan tarkemmin tästä hommasta. Mun kohdalla ainakin tässä tosin kesti vähän aikaa, mutta samat tiedot löydät ambassadorien facebook-sivulta. Fb-sivu on muutenkin tosi kätevä, siellä ilmoitetaan yleensä just että milloin jostain tietystä työstä saa enemmän pisteitä sekä ihmiset hakee siellä joskus kavereita street actioneihin yms.

Kannattaa siis alkaa ambassadoriksi jos olet kiinnostunut kertomaan ihmisille kielimatkoista ja muusta EFn toiminnasta. MyEF-sivulta saat tarkempaa tietoa toiminnasta ja palkinnoista!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti