torstai 24. syyskuuta 2015

Miten suostutella vanhemmat?

Vanhempien suostumuksen saaminen on melkeinpä ensimmäinen asia mikä pitää hoitaa kun on saanut idean kielimatkasta. Joidenkin vanhemmat saattavat heti innostua ja olla täysillä mukana, jotkut saattavat tarvita hieman suostuttelua. 
Ajattelin kerätä tähän hyviä pointteja siitä miksi kielimatkat ovat aivan mahtava juttu. (Myönnän, itsekin jouduin käyttämään näitä vanhempiini ennen matkan varaamista...)

Kasvatat kielitaitoasi. Tämä toimii niille jotka ovat melkeinkä kympin oppilaita kielissä mutta myös niille jotka tarvitsevat vielä hieman harjoitusta. Kielitaito on erittäin hyödyllinen asia elämässä ja vanhempasi varmasti ymmärtävät sen. Mikä parempi paikka harjoitella kieltä ja päästä käyttämään sitä arkitilanteissa kuin kielimatka?

Opit ottamaan vastuuta ja itsenäistyt. Kielimatka on varmasti monille ensimmäinen ulkomaanmatka ilman vanhempia. Vaikka EF:llä on mahtavat liiderit, joudut silti ottamaan vastuuta itsestäsi eivätkä vanhempasi ole hyysäämässä sinua. Kaikki vanhemmat varmasi haluavat nuorensa itsenäistyvän ja valmistautuvan oikeaan maailmaan.

Saat upeita kokemuksia ja muistoja. Kielimatkalla tulet todellakin kokemaan kaikkea aivan uskomatonta. Muistot tulevat olemaan sydämmessäsi ikuisuuden.  

 Pääset tutustumaan uuden maan kulttuuriin. Kun vietät useamman viikon kohteessasi, opit varmasti sen kulttuurista. Tästä on aina hyötyä elämässä.

Ready for summer 🌞 💪

Sitten on vielä ihan perusohjeita suostutteluun.

Tiedon antaminen. Kaikki eivät luultavasti ole aivan varma mikä se sellainen kielimatka oikeastaan on. Tilaa vaikka EF'ltä esite ilmaiseksi kotiisi ja anna vanhempiesi tutkia sitä rauhassa. Kehota heitä myös etsimään tietoa netistä.
EF järjestää myös silloin tällöin tapahtumia kuten "Open Door Day" joissa voitte käydä.

Luottamus. Vanhempasi tuskin päästävät sinua satojen kilometrien päähän ulkomaille jos eivät luota sinuun. Pysy poissa vaikeuksista, osallistu kotitöihin ja panosta kouluun.
 

Kerro että olet valmis säästämään. Tee heille selväksi että olet omistautunut kielimatkalle lähtemiseen eikä se ole mikään ohimenevä päätös jonka perut heti. Kerro heille tapoja miten voisit säästää rahaa. Voit vaikka katsoa edellisestä postauksestani vinkkejä rahan keräämiseen.


"You can't buy happiness but you can travel and that's pretty much the same thing"






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti