sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Miten kerätä rahaa?

Kielimatka ei ole ilmainen, mutta rahan kerääminen siihen ei ole todellakaan mahdotonta. 
Ensin tietenkin kannattaa kysyä vanhemmilta kuinka paljon he ovat valmiita osallistumaan kustannuksiin. Muista että tarvitset matkalle myös käyttörahaa!
Jos saat kuukausirahaa, kannattaa pistää siitä osa talteen. 
Kannattaa myös kertoa sukulaisille, että olet säästämässä kielimatkaan, ja pyytää rahaa synttäri- ja joululahjaksi.

Riippuen iästäsi, voit aina mennä kesätöihin mistä saa rahaa aika hyvin. Jos taas olet hieman nuorempi, voit esimerkiksi mennä 4H:n kautta dogsitteriksi, josta saat myös taskurahaa. 
Jos joudut säästämään hieman enemmän, kannattaa priorisoida asiat. Voit vähentää ulkona syömistä ja turhien vaatteiden ostamista. Joka kuukausi uusien vaatteiden ostamisen sijasta voit alkaa käymään vaikkapa kirpputoreilla, mikä säästää myös luontoa. 


Yksi todella hyvä tapa säästää rahaa on EF-ambassadoriksi alkaminen. Nykyään voit liittyä ohjelmaan heti kun olet varannut matkasi. Pisteitä keräämällä voit saada jopa 500€ alennuksen! Ambassador-pisteitä voi kerätä monilla eri tavoilla. Itse kerään pisteitä juuri kirjoittamalla tätä blogia, mikä on oikeasti todella kivaa. 

Pienet asiat voivat myös säästää paljon. Jos aloitat herkkulakon, sinulta säästyy karkkipussirahat. Pullojen palauttamisellakin voit kerätä rahaa, sekä ylimääräisten kotitöiden tekemisellä. Kirpputoreilla käymisen lisäksi voit vaikka myydä omia vanhoja tavaroitasi kirppiksellä.

Joskus säästäminen saattaa tuntua ikävältä. Näinä hetkinä kannattaa vaikka katsella kuvia unelmakohteestasi - matkakuumeen alaisena jaksaa kerätä rahaa paljon tarmokkaammin. 
Kielimatkasi tulee varmasti olemaan jokaisen pennin arvoinen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti