keskiviikko 21. lokakuuta 2015

RESIDENCE PROS&CONS

Tämä postaus käsittelee EF'n asuntola-vaihtoehtoa, jonka itsekin valitsin varatessani matkaa. Voit myös asua matkasi ajan isäntäperheessä, mutta käsittelen sitä toisessa postauksessa. Ja koska minulla ei itselläni ole konkreettista kokemuksia asuntolasta tai isäntäperheestä, nämä tiedot perustuvat netistä löytämiini keskusteluihin ja muilta ihmisiltä/kavereilta jotka ovat olleet kielimatkoilla, kuulemiini juttuihin. Netistä löydettyjä asioita ei kuitenkaan kannata uskoa sokeasti, sillä kuka tahansa voi kirjoittaa sinne mitä vain. Jotkut ovat sitä mieltä että asuntola on ihan huono ja sinne ei ikinä kannata mennä, toiset taas pitävät asuntoloita todella ihanina ja eivät suosittelisi isäntäperhettä ikinä. Kannattaa ihan omassa päässä miettiä mikä on paras juuri sinulle!


PROS +

• Tutustuu hyvin ihmisiin, sillä iso määrä nuoria samassa rakennuksessa ja huonee lähekkäin, niin pakostahan siinä juttelee muille.
• Lyhyempi matka kouluun. Kaikilla isäntäperheessä asuvilla ei tuskin ole mitään hirveän pitkiä koulumatkoja, mutta asuntolassa on tavallaan varmaa että kouluun on kohtuullisen lyhyt matka.
• Ihana ryhmähenki. Yhden tuttavani mukaan asuntolassa oli maailman paras ryhmähenki, kun he pystyivät kävelemään isolla porukalla kouluun, puhua syvällisiä yömyöhään ja sekoilla yhdessä.

CONS -

• Ei pääse tutustumaan kulttuurin läheskään yhtä hyvin kuin isäntäperheen valinneet. Totta kai Maltalaisessa perheessä pääset tutustumaan maan kulttuuriin ja tapoihin kaikista parhaiten, ja tätä mahdollisuutta ei asuntolassa liioin ole.
• Asuntolassa asuminen on kalliimpaa. Sen lisäksi että varatessasi joudut maksamaan asuntolamajoituksesta enemmän, asuntoloissa on vain puolihoito, kun taas isäntäperheessä on täysihoito. Joudut siis ostamaan omat välipalasi, mihin menee valitettavasti ylimääräistä rahaa.

Kiitos sinulle nimeltämainitsematon henkilö, joka jaksoit vastailla mun kysymyksiin asuntoloista ja autoit tekemään tätä postausta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti