keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Mitä tiedät kielimatkoista?

Eli siis sain niinkin hauskan idean postaukseen, kun haastatella mun siskoa. Hän ei ole mikään asiantuntija eli tämä postaus siis tavallaan kertoo miltä EF ja kielimatkat ylipäätään vaikuttaa niistä tietämättömälle ihmiselle.

Q : Mikä on EF?
A : Se kielijärjestö eiks niin?

Q : Mitä tulee mieleen sanasta kielimatka?
A : Kallista. (every penny is worth it!)

Q : Lähtisitkö itse kielimatkalle? Minne?
A : En oo varma lähtisinkö ite, mutta ehkä menisin jonnekkin Irlantiin. 

Q : Mitä kuvittelisit kielimatkasta saavan irti?
A : Ainakin kielitaito paranee.

Q : Mikä kielimatkassa vaikuttaa pelottavimmalta?
A : Yksin pärjääminen ja että kaikki raha menee hukkaan. Myös varmaan jossain kaukaisemmissa maissa eksoottiset eläimet.



Ambassador-paketti

Tänään sain postissa kauan odottamani paketin, onneksi se viimein tuli! Tämä oli siis ambassador-paketti, joka sisältää paljon hyödyllistä materiaalia näiden hommien tekemiseen. Tämän paketin voi saada jokainen ambassador, jolla on yli 500 pistettä. Ambassador-paketti on ilmainen ja sen saa pyytämällä sitä EFn sähköpostin kautta.


Tässä näkyy edustava kuva minusta EF-paidassa. Tämä on tosi pirteän turkoosin värinen ja sitten tietty pinkkiä yksityiskohtaa. Takana on luettelo ilmeisesti EFn kohdemaista!


10 EF-julistetta löytyi myös pakkauksesta. Näitä julkisille paikoille kiinnittämällä saa 150 pistettä jokaista viittä esille laitettua julistetta kohden! Julisteita saa myös kuulemma lisää pyytämällä jälleen sähköpostin kautta. Ainakin mun silmään nämä on oikeasti aika hienoja, kivan simppeleitä. Julisteet on myös yllättävän isoja, mutta ei se haittaa.


Noista ainakin tuo kielimatkoja käsittelevä tulee oikeasti tarpeeseen, sillä tietenkin mä oon mennyt kadottamaan mun kaikki kolme edellistä... Ja ennen mä en tota kielikurssi-esitettä ole lukenukkaan, joten se on varmaan mielenkiintoinen.


Tuo EFn kassi varmaan tulee oikeasti käyttöön, ei koskaan voi olla liikaa kangaskasseja! Myös tämä esite kohdeuutuksista on tosi hyvä, ajattelin tehdä sen avulla postauksen.




Tämä manuaali löytyy myös ambassadorien facebook-sivulta, mutta oli kiva saada se nyt myös paperisena. Manuaali sisältää siis tosi kattavasti ambassador-ohjelman ohjeet ja säännöt. 

HAASTE

Kiitos haastesta Emilia!




















1Miten vuosi 2015  meni sinun osaltasi?

Oikeastaan aika hyvin! Pari juttua jäänyt häiritsemään, mutta yleisesti ihan kiva vuosi. 


2. Mikä oli tämän vuoden paras asia?

Kielimatkan varaaminen, tutustuminen uusiin ihmisiin ja koko kesäloma.

3. Entä kuluneen vuoden ikävin asia?

En päässyt pariin konserttiin (:D)

4. Teitkö vuodelle 2015 uudenvuodenlupauksia ja jos teit niin pitivätkö ne?

En mielestäni tehnyt yhtään uudenvuodenlupausta!

5. Mitä odotat tulevalta vuodelta?

Tietysti Slieman kielimatkaa kesältä, mutta myös parin uuden kaverin kanssa hengailua ja ysiluokan TETtiä.

6. Aiotko tehdä uudenvuodenlupauksia vuodelle 2016?

Kesäkuntoon Maltalle!

7. Mitä haluat sanoa itsellesi vuoden päähän?

Tasan vuoden päähän - panosta tosissaan kouluun! Yhteishaut tulossa ja et halua kymppiluokalle.

8. Kenet haluaisit tavata ensi vuonna?

Loput Malta-porukasta keitä en ole vielä nähnyt ja sit tietty pari julkkistakin siinä listalla. (ainaa saa unelmoida.)

9. Miten kielimatkat liittyvät ensi vuoteesi?

Mun ensimmäinen kielimatka kesäkuussa ! Enää puolisen vuotta, jänskättää. Sekä varmaan myös ambassador-hommat.

10. Haasta kolme tyyppiä ja linkkaa ne tähän

Tinja: dreamsandtravellingwithef.blogspot.fi 
Iida : best-summer-with-ef.blogspot.com
Reetta : wonderful-languagetrips-withef.blogspot.com





190 DAYS?

Sillon kun mä tän postauksen julkaisen on ihan varmasti on jo vähemmän päiviä, mutta nyt on 1. joulukuuta ja mun kielimatkaan on 190 päivää. Kuulostaako paljolta? Kyllähän se on lukuna tosi iso, mutta oikeasti, kohta tasan puoli vuotta.


Kun mä aloin laskemaan päiviä, oli muistaakseni joku 287 jäljellä. Oon siis odottanut jo melkein 100 päivää, ja voin sanoa että varmaan nopeiten menneet 100 päivää mun elämästä. Ihan kun vasta viikko sitten olisin kädet täristen valinnut mun aktiviteettipaketteja ja täyttänyt tietoja mun MyEF-tilillä. 
Aina kun vilkasen mun päivälaskuria, järkytyn. Se luku vaan pienenee ja pienenee, tuntuu ihan siltä että se luku vähenis 10 numeroa joka päivä. Joskus vaan havahdun siihen että "apua, mä olen ens kesänä lentokoneessa, matkalla Sliemaan". 

Tietty sitten pelottaa, että miten nopeasti siellä kohteessa aika juoksee - yritän olla ajattelematta sitä. Aina kun joku meidän ryhmächatissa alkaa puhumaan esim. lennoista ja semmoisista, tulee outo kihelmöivä tunne vatsaan. Tämmöisenä vähän matkustelevana mä varmaan jännitän astetta enemmän kun jotkut vanhat matkaajakonkarit, mutta tuntuu niin hullulta että pääsen melkein kuukaudeksi ulkomaille. 


Voin jo kuvitella kuinka innostunut/hermoraunio olen joskus toukokuussa... Olen jo nyt suunnitellut ainakin mun päässä tätä matkaa todella paljon, mutta koitan silti olla odottamatta liikaa. Tiedän että kaikki tuskin tulee olemaan täydellistä, mutta tuntuu että jos lähtee "avoimella asenteella" kaikki menee varmaan ihan hyvin


UPDATE - nyt on 30.12, kun julkaisen tämän postauksen. 161 päivää.